Begeleiding en ondersteuning


‘De kanteling’, zo wordt de nieuwe maatschappelijke ontwikkeling genoemd die vanuit de overheid aangestuurd wordt. Er wordt eerst gekeken naar wat u zelf kunt en wat uw omgeving voor u kan betekenen: ‘de eigen kracht’. Professionele hulp is niet langer voorliggend, maar meer aanvullend. Dit is een mooie ontwikkeling! Een maatschappij waarin we iets meer voor elkaar gaan betekenen.

Maar daar waar uw eigen kracht ophoudt èn die van uw omgeving (buren, ouders/kinderen, mantelzorgers), is er gelukkig nog ruimte voor professionele hulp. Viabema biedt ondersteuning aan mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dit kan zijn op basis van een PGB-indicatie of gewoon uit eigen middelen.

Wilt u ondersteuning in uw huishouden, bijvoorbeeld

  • op het gebied van persoonlijke organisatie
  • bij regelen/aanvragen van zaken
  • bij budgetteren, enzovoort
  • Viabema streeft tevens – daar waar het kan – naar het vergroten van zelfredzaamheid op gebieden waarvoor ondersteuning wordt aangevraagd.

Heeft u een zorgvraag, zoals

  • persoonlijke (individuele) begeleiding voor kinderen en volwassenen, gericht op aanbrengen van dagstructuur, leren werken met vaste stappenplannen, verbeteren vaardigheden op het gebied van ADL, vergroten sociaal-emotionele zelfredzaamheid
  • weekend logeren voor uw kind ter ontlasting van de thuissituatie

Viabema heeft veel ervaring met o.a. begeleiding van kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme en met ondersteuning van ouderen. Neemt u gerust contact op indien u hulp nodig heeft! Eventueel maken we vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.